Bijna/Soon

Hoe werkt het voor chauffeurs?

Eenvoudig, want dat is alles bij VrachtDirect. Je installeert onze Android-app op je telefoon en voert gegevens aangaande jezelf en je voertuig in. Je gaat akkoord met de leveringsvoorwaarden en verzekeringseisen en geeft door aan VrachtDirect dat je klaar bent voor werk.
Vanaf het moment dat je profiel gecontroleerd en geactiveerd is, kunt je ritten aannemen.

Hoe werkt dat dan?

Als een klant een ritaanvraag indient, gaat onze computer op zoek naar chauffeurs die die rit uit kunnen voeren. De computer houdt er natuurlijk rekening mee wie beschikbaar zijn en wat voor voertuig er nodig is, zodat we niet iemand met een busje op weg sturen om een boot te vervoeren, of iemand met een auto-ambulance om een piano op te halen.
De chauffeurs die volgens de computer dicht genoeg bij zijn en de juiste middelen hebben, krijgen van de computer een berichtje op hun telefoon: er is een nieuwe rit bij je in de buurt waar je op kunt bieden.

Bieden?

Ja. Gebaseerd op onze gegevens krijgt de chauffeur een geschatte rijduur, afstand over de weg (dus niet hemelsbreed), en richtprijs te zien. Het kan zijn dat je vindt dat dat te laag is, of dat je het voor minder kunt doen. Hoe dan ook, je geeft zelf aan voor welk bedrag je bereid bent de rit uit te voeren. Dat bod gaat naar de klant.
De klant mag dan kiezen wie de rit uit mag voeren. Als jij dat bent, krijgt je bericht; maar ook als iemand anders de rit doet (en jij dus op andere ritten kunt bieden) of als de klant helemaal niemand kiest. Je weet altijd waar je aan toe bent.

En dan?

Als jouw offerte gekozen is, gaan we er van uit dat je de rit naar behoren uitvoert. We gaan er ook van uit dat je je eigen activiteiten zo inplant dat je je aan je afspraken houden kan: voldoende tijd voor de klus met inbegrip van laden, veilig rijden en lossen. Wanneer je klaar bent, meld je de rit gedaan. Wij van VrachtDirect zorgen voor de verdere financiële afhandeling.

Moet ik ook mensen vervoeren?

Nee. Je vervoert uitsluitend goederen. Mensenvervoer is werk voor taxi's, trams, bussen, treinen en de buurman met tijd en een auto.

Wie betaalt er?

Niemand. Dat wil zeggen, jij hoeft geen betaling in ontvangst te nemen: op het moment dat je de rit toegewezen krijgt, is die al betaald. Of dat door de verzender, de ontvanger of heel iemand anders is, doet voor jou niet ter zake: wij geven je zekerheid van betaling. Als je de rit naar behoren uitvoert, krijg je gegarandeerd de afgesproken prijs betaald.

Hoe krijg ik betaald?

Als de goederen naar behoren afgeleverd zijn, meld je dan aan ons en wij aan de klant. De klant bevestigt dit en VrachtDirect maakt het afgesproken ritbedrag over naar je PayPal™-rekening.

Hoe zit het met de veiligheid?

Je eigen veiligheid is altijd je eigen verantwoordelijkheid; en hoe veilig iets is, hangt altijd af van niet-voorspelbare factoren. Voor VrachtDirect hoef je echter nooit contant geld te ontvangen: de betaling wordt immers van tevoren al gedaan. Ook vervoer je geen mensen, en we achten de kans dat de dozen die je vervoert je overvallen gering.

Wat moet ik hebben?

 • Een geschikt voertuig,
 • een relevante verzekering,
 • een voor dat voertuig benodigd geldig rijbewijs,
 • een Android-telefoon,
 • een PayPal™-rekening.
 • Kan ik VrachtDirect-chauffeur worden?

  Dat is niet iets dat we even hier op de website zeggen kunnen. We verwachten veel van je:
 • een klantgerichte instelling,
 • professionalisme in vervoer,
 • kennis van zaken,
 • goed materieel,...
 • ...kortom, te veel om even op te noemen.
  Wil je weten of je in aanmerking komt? Download dan onze app en meld je aan. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op via WhatsApp of via de VrachtDirect app.
  Heb je nu nog vragen? Neem dan even contact op met 06-1966 8851 (liefst via WhatsApp).
  Benieuwd wie wij zijn? Kijk dan op de hoofdpagina onderaan.

  Uitleg werkwijze (pdf, 760K)